Meer vrouwen in het groen

Christel | Beheer & Onderhoud Gemeente Raalte

“Sinds twee jaar werk ik “in het groen”. Dat wil zeggen dat ik schoffel, hark, met de machine werk, met een bladblazer kan werken, maar ook overweg kan met een snoeischaar en/of kettingzaag. En ik plant nieuwe planten in. Ik doe dit werk 32 uur per week. Ik vind het vooral leuk om lekker buiten te zijn.”

“Ik merk dat mijn collega’s het fijn vinden dat ik er ben. Ik kan ze echt (verder) helpen met de dingen die moeten gebeuren. En dat geeft mij weer een goed gevoel. Ik heb het erg naar mijn zin. Van mij mogen er nog wel meer vrouwen in het groen werken. Dat vind ik niet alleen leuker voor mezelf: het is ook een prima taak voor vrouwen om uit te voeren. Je krijgt veel waardering en respect van iedereen en dat maakt je extra trots op het werk wat je doet. En dat ik dit werk via De Productie kan doen, maakt me helemaal trots!”