Wij denken niet in beperkingen, maar doen in uitdagingen

Wij helpen mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is aan een uitdagende baan, een leer- en werkplek. Wie werkt doet mee, hoort erbij en voelt zich zinvol. Waarom een baan of leer- en werkplek voor jou niet zo vanzelfsprekend is, heeft vaak te maken met een beperking. Dat kan een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking zijn. Maar het kan ook zijn dat jij langere tijd werkloos bent en vanuit een uitkeringssituatie gewoon een grotere afstand tot nieuw werk hebt. De Productie is een maatschappelijke onderneming. Een club van leuke mensen met hart voor hun werk, gemotiveerd om jou vooruit te helpen. Om bij ons aan de slag te kunnen heb je een indicatie nodig van de Gemeente Raalte.

Hoe werkt het dan?

De Productie gaat niet uit van jouw beperking(en), maar van wat jij wel kunt en wilt. We maken alle nieuwkomers Werkfit. Dat wil zeggen dat we je in enkele maanden goed leren kenen, weten wat je wel en niet kunt, wat je spannend vindt en wat jouw talent is.

Collega’s voor onze sociale werkvoorziening

Wij nemen bedrijven -wij noemen ze Productiepartners- eenvoudig zinvol werk uit handen. Dat kan op onze eigen Productielocatie in Raalte, waar je in je eigen tempo kunt werken en de begeleiding krijgt die jij nodig hebt. Denk aan werkzaamheden als:

  • Verpakken en inpakken
  • Verzamelen, sorteren en samenvoegen van onderdelen
  • Stickers plakken
  • Onderdelen in elkaar zetten
  • Techniek
  • Kwaliteit checken

Ook kunnen we je plaatsen bij bedrijven in en om Raalte die collega’s zoeken en jouw hulp goed kunnen gebruiken. Je kunt -afhankelijk van wat jij leuk vindt en waar jij goed in bent- werken in:

  • De productie en montage
  • Lekker buiten in de tuin of op het terrein
  • Op kantoor om waar maar nodig te ondersteunen (in de kantine, op de repro, in de schoonmaak)
  • Op de administratie

Je werkt daar zelfstandig, maar hoort echt bij het team van het bedrijf waar jij voor werkt. Waar nodig krijg je natuurlijk steun en begeleiding vanuit De Productie.

Kandidaten die terugkomen op de arbeidsmarkt

Sinds 2015 is de Participatiewet van kracht. Gemeente Raalte is in die wet verantwoordelijk voor de uitvoering van Werk (re-integratie) en Inkomen (uitkeringen). Gemeente Raalte heeft De Productie opdracht gegeven om de kandidaten die binnen deze wet vallen met begeleiding weer actief aan het werk te krijgen, mee te laten doen en mee te laten tellen op de arbeidsmarkt.

Na een intensief Werkfit-programma van 3-6 maanden leren we onze kandidaten kennen, weten we waar kansen liggen, maar ook wat valkuilen zijn, ontdekken we talenten en maken we de volgende stap naar passend werk. Die stappen kunnen zijn:


Je had net even dat duwtje in de rug nodig van De Productie en wordt al binnen 3 maanden geplaatst bij een passende werkgever.

Je gaat na afronding van het Werkfit-programma aan de slag bij een van onze Productiepartners en behoudt je uitkering. We werken samen verder aan jouw persoonlijke ontwikkeling en versterken jouw competenties. Geleidelijk maak jij de stap naar regulier werk of word je vanuit De Productie gedetacheerd bij een Productiepartner.

De Productie biedt jou in samenwerking met uitzendbureaus een tijdelijk contract aan bij een Productiepartner. Jouw afstand tot regulier werk is nog groot. We zullen je intensief begeleiden en samen nemen we hobbels weg, die jouw carrière nog in de weg staan. Het streven is na deze periode geleidelijk naar regulier werk over te stappen.

Een beperking, lichamelijk, verstandelijk of psychisch staat jouw stap naar regulier werk blijvend in de weg. Dat betekent niet dat je niet aan het werk kunt. De Productie heeft een eigen Productielocatie waar jij in jouw tempo en met de begeleiding die jij nodig hebt lekker aan de slag kunt met eenvoudig zinvol werk voor onze Productiepartners. Ook kunnen we je een werkervaringsplek bieden voor maximaal 1 jaar bij onze Productiepartners om jouw talent in de praktijk te brengen.

Werken bij De Productie

Ben je geïnteresseerd in werken bij De Productie? Vul het formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.